Det elektroniske skrotningssystem (DUS)

Med det nye system er det farvel til papirarbejdet omkring skrotningsattester og -godtgørelse. Bilejeren eller skrotteren kan nu tage hul på sagen på borger.dk fra computeren derhjemme med sit NemID.

Med det nye digitale system får ejeren af bilen udbetalt sin skrotningsgodtgørelse direkte til sin NemKonto (en helt almindelig bankkonto, som det offentlige bruger til at udbetale penge til) – når alt er godkendt.

Fordi det hele foregår digitalt, er det nemt at tjekke, at køretøjet er afmeldt i Motorregistret, og hvem der er registreret som bilens sidste ejer. På den måde minimeres risikoen for snyd med skrotningsgodtgørelsen, og du kan som miljøgodkendt autoophugger koncentrere dig om det vigtigste: At bortskaffe bilen miljømæssigt forsvarligt.

Med det nye system bliver det endnu mere enkelt for bilejerne at vælge en miljøgodkendt autoophugger. Når bilejere opretter sagen med NemID hjemmefra, skal de nemlig vælge mellem godkendte ophuggere eller forhandlere inde i systemet via borger.dk.

Vi gennemgår bilen, kontrollerer og afprøver motor, gearkasse mm., herefter miljøbehandles bilen, dvs. at vi fjerner alle farlige væsker og materialer på miljørigtig måde, og brugbare reservedele udtages, kvalitetsmærkes og lægges på vort lager til genbrug, de farlige væsker bliver afhentet af godkendte modtagere.

Vil du vide mere om lovgivningen, så kig på Miljøstyrelsens hjemmeside. www.bilordning.dk

Hent oplysninger om din bil
Kontaktoplysninger
Dato og tidspunkt
Services
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder gælder.